Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1219/28-9-1994 Εκδοση εισιτηρίων από καταστήματα που χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία των πελατών τους τα μουσικά όργανα ΣYNΘEΣAΙZEP

YΠOIK. 1101126/799/0015/ΠOΛ. 1219/28-9-1994: Εκδοση εισιτηρίων από καταστήματα που χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία των πελατών τους τα μουσικά όργανα ΣYNΘEΣA_ZEP

Με βάση ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στη Δ/νσή μας, γραπτά και προφορικά, σχετικά με την έκδοση εισιτηρίων εισόδου πελατών, από εκμεταλλευτές καταστημάτων, που προσφέρουν φαγητό και ποτό ή μόνο ποτό και χρησιμοποιούν, είτε αποκλειστικά, είτε με συνοδεία άλλων οργάνων, για την ψυχαγωγία των πελατών τους το μουσικό όργανο ΣYNΘE-ΣA_ZEP, διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με την A.Y.O. 1072823 / 513 / 0015 / ΠOΛ. 1159/22.6.94, όπως αυτή ερμηνεύτηκε με την εγκύκλιο διαταγή του Υπουργ. Oικονομικών 1088860/ 627/0015/ΠOΛ. 1188/29.7.1994 (KEΦ. B` παρ. 1 περ. II και III), τα καταστήματα που χρησιμοποιούν πιάνο (πιάνο μπαρ - εστιατόρια) ως ειδική κατηγορία, καθώς και τα καταστήματα που χρησιμοποιούν στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (δισκοθήκες, παμπ, μπαρ, λοιπά συναφή), ανεξάρτητα από το χώρο που λειτουργούν, εμπίπτουν στην υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίων, κατά την είσοδο των πελατών τους στους χώρους, που εκμεταλλεύονται.

2. Το ΣYNΘEΣA_ZEP, είναι μουσικό όργανο, που τα χαρακτηριστικά στοιχεία προσομοιάζουν μ_ αυτά του ΠIANOY, έχει δηλαδή πληκτρολόγιο, επί πλέον, όμως, παρέχει τη δυνατότητα στον καλλιτέχνη - μουσικό να συνθέτει ήχους ενός οργάνου ή πολλών συνδυαστικά και να παράγει όλα τα είδη μουσικής, όπως λόγου χάρη, κλασική, δημοτική, λαϊκή, ηλεκτρονική κ.ά.

Ακόμη, το ΣYNΘEΣA_ZEP, επιτρέπει στον καλλιτέχνη να δημιουργεί μουσικά ακούσματα από ένα όργανο έως και πλήρη ορχήστρα (64 οργάνων), με το πάτημα ενός, μόνο, πλήκτρου.

3. Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι, τα καταστήματα που προσφέρουν φαγητό και ποτό ή μόνο ποτό και χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία των πελατών τους το μουσικό όργανο ΣYNΘEΣA_ZEP, είτε αυτοτελώς, είτε συνδυαστικά με άλλα όργανα εμπίπτουν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ανωτέρω A.Y.O. και, συνεπώς, έπρεπε από 11.7.1994, να εκδίδουν εισιτήρια, κατά την είσοδο των πελατών σ_ αυτά.

4. Επειδή, όμως με την ως άνω εγκύκλιο δεν είχε αποσαφηνισθεί η λειτουργία του ως άνω οργάνου εύλογα κάποιοι υπόχρεοι επιτηδευματίες δεν έχουν εφαρμόσει την A.Y.O. 1072823 / 513 / 0015 / ΠOΛ. 1159 / 22.6.94, ως προς την έκδοση εισιτηρίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησής του.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να μην επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι την ημερομηνία κοινοποίησης της παρούσης εγκυκλίου, για το λόγο και μόνο της μη έκδοσης εισιτηρίων από τα καταστήματα που χρησιμοποιούν ΣYNΘEΣA_ZEP, εφόσον αυτά έχουν εκδώσει κανονικά τα λοιπά φορολογικά στοιχεία εσόδων.

5. H εγκύκλιος αυτή παρακαλούμε, να διανεμηθεί σε όλο το προσωπικό των Δ.O.Y.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!