Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Ήπιες κινητοποιήσεις από τους αγρότες εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, είναι οι αγρότες, οι οποίοι για σήμερα έχουν επιλέξει την "οδό" των ήπιων κινητοποιήσεων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Οι αγρότες της Πέλλας έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη της εφορίας της Έδεσσας και στις Σέρρες οι συνάδελφοί τους κάνουν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ησυχία επικρατεί στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας όπου οι αγρότες πρόκειται αύριο να κατέβουν στην Αθήνα για την επικείμενη συνάντηση τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αγρότες λένε "όχι" στην τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων για όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Ακόμη, ζητούν να μπει "φρένο" στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Επιπλέον, να γίνει διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Τέλος να γίνει μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!