Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

«Εκλογές το 2016» ξεκαθάρισε ο Αντ. Σαμαράς. Έκανε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αιφνιδιάσει πολλούς»

«Εμείς πηγαίνουμε για εκλογές το 2016» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αιφνιδιάσει πολλούς.

«Η χώρα υπέφερε και υποφέρει, αλλά τώρα βγαίνει από την κρίση. Πετύχαμε τη βασική δέσμευση, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ και δεν την αφήσαμε να καταρρεύσει. Τώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε πετύχει τα περισσότερα από τα 18 σημεία που είχαμε υποσχεθεί. Με την βοήθεια του θεού και με την στήριξη του ελληνικού λαού, στα δύο χρόνια που μας απομένουν θα πάμε πολύ μακρύτερα» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Όταν μιλούσαμε στην αρχή για πρωτογενές πλεόνασμα μάς λοιδορούσαν, με τα πρόσφατα στοιχεία όμως το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 1 δισ. ευρώ. Κάποιοι το αμφισβήτησαν, λέγοντας ότι δεν πληρώσαμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους -αυτό είναι ψέμα, το πλεόνασμα είναι καθαρό και βιώσιμο με όλα τακτοποιημένα και πληρωμένα. Κάποιοι λένε ότι η οικονομία υποφέρει. Απαντώ ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέψει στην κοινωνία. Εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία, σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ύψιστη προτεραιότητά του είναι η μείωση των φόρων και είπε χαρακτηριστικά «το πλεόνασμα βγήκε από το αίμα του ελληνικού λαού και εκεί θα επιστρέψει» .

Για την καταπολέμηση της ανεργίας είπε «δίνουμε τη μάχη» και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα βοηθηθούν περισσότεροι από 440.000 πολίτες.Έκανε ακόμη αναφορά στην σημαντική πρόοδο που έχει κάνει η χώρα στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και στο πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου το οποίο καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.«Κάνουμε στροφή στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια» υπογράμμισε και προέβλεψε ότι «στο προσεχές μέλλον τα καλά νέα θα πυκνώνουν». «Δεν μπορεί ένας λαός να σηκώσει κεφάλι αν τα καλά νέα αποσιωπώνται. Πρέπει να τολμούμε καθημερινά να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα της μιζέριας» επισήμανε.

Μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής λέγοντας ότι «πετύχαμε μεγαλύτερο πλήγμα από ότι είχε γίνει ποτέ -φέρνουμε 800 εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία που αντιστοιχούν σε 2,5 δισ.». Ειδική αναφορά έκανε και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και στις κινήσεις της Δικαιοσύνης «που κάνει ανεμπόδιστη την δουλειά της». «Δεν θέλω κυνήγι μαγισσών, αλλά δεν θέλω και συγκάλυψη. Δεν θέλω κανένας αθώος να τιμωρηθεί και κανένας ένοχος να γλιτώσει. Κάποιοι ήδη είναι στην φυλακή και κάποιοι ήδη επιστρέφουν χρήματα. Παντού μας λέγανε φέρτε πίσω τα κλεμμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος,σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας αναρωτήθηκε «πώς θα αποφύγουν τις συνέπειες μίας πτώχευσης της χώρας; θα εκβιάσουν; θα απειλήσουν;» και σημείωσε: «Απέναντί τους δεν έχουν μία κυβέρνηση, έχουν 27 κυβερνήσεις. Το χάος που θα επικρατήσει και το κλίμα εναντίον της χώρας μας το έχουν υπολογίσει; Και μόνο που τα λένε διαμορφώνουν κακό κλίμα στις αγορές. Δεν θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν πίσω ξανά. Οι δανειστές μας έχουν δεσμευτεί ότι θα μας δώσουν πρόσθετη ελάφρυνση αν πιάσουμε τους στόχους. Εμείς πιάσαμε τους στόχους μας, είναι η δική τους σειρά να μας δώσουν την επιπλέον βοήθεια. Εμείς πρέπει να δείξουμε σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ανασφάλεια και βοηθούν εκείνους που θέλουν να δουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!