Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1139/30-5-1994 Εισιτήρια συναυλιών

YΠOIK 1149460/1236/0015/ΠOΛ. 1139/30-5-1994: Εισιτήρια συναυλιών

Σε απάντηση της από 10.12.1993 αίτησής σας, με την οποία ρωτάτε διάφορα θέματα σχετικά με τα εισιτήρια συναυλιών, σας γνωρίζουμε αντίστοιχα τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 13 (παράγρ. 1), 18 (παράγρ. 2) και 19 (παράγρ. 1B`) του K.B.Σ. προκύπτει ότι για τα θεάματα εκδίδονται θεωρημένες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με τη μορφή εισιτηρίων, τα οποία είναι δίπτυχα ή τρίπτυχα. Το ένα εξ' αυτών παραμένει στο στέλεχος ως δικαιολογητικό εγγραφής των εσόδων στα τηρούμενα βιβλία. Επί πλέον, σημειώνουμε ότι το περιεχόμενο των εισιτηρίων, όπως το αναφέρετε στην αίτησή σας, καλύπτει τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται επ' αυτών.

2. Σε όλα τα φορολογικά στοιχεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του K.B.Σ. (Π.Δ. 186/1992), εκτός των άλλων, αναγράφεται και η ημερομηνία έκδοσης αυτών. Ειδικά για τα εισιτήρια θεαμάτων, όπως από τη διοικητική πρακτική γίνεται δεκτό, ως ημερομηνία έκδοσης αναφέρεται πάντοτε η ημερομηνία τέλεσης του θεάματος, είτε αυτά αφορούν εισιτήρια συναυλιών ή θεάτρων, είτε ποδοσφαιρικών κ.λπ.. αγώνων, γιατί όπως είναι γνωστό τα εισιτήρια των θεαμάτων σε πάρα πολλές περιπτώσεις προεκδίδονται και παραδίδονται στους θεατές, αρκετές ημέρες πριν από την τέλεση του θεάματος.

Στις περιπτώσεις που τα εισιτήρια προεκδίδονται, για την εμφάνιση των εισπράξεων αυτών μπορείτε, δεδομένου ότι τηρούνται βιβλία τρίτης κατηγορίας, να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό 53.92 'αντίτιμο προπωληθέντων εισιτηρίων', ο οποίος μπορεί να αναλυθεί και σε τριτοβάθμιους ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης και στη συνέχεια με βάση την ημερομηνία που προσφέρεται το θέαμα και παρέχονται οι υπηρεσίες, πρέπει να γίνει η μεταφορά αυτών, εντός των προθεσμιών του άρθρου 17 του K.B.Σ. στον αντίστοιχο λογαριασμό εσόδων (λογαριασμός 73 πωλήσεις υπηρεσιών), γιατί τότε θεωρείται ότι αποκτάται το έσοδο, ως οριστικό δεδουλευμένο.

3. Για την παράδοση εισιτηρίων σε τρίτους για να τα προπωλήσουν για λογαριασμό σας, δεν απαιτείται η έκδοση φορολογικού στοιχείου. Μπορείτε για λόγους διαχειριστικούς να εκδίδετε όποιο παραστατικό κρίνεται αναγκαίο και να παρακολουθούνται (προαιρετικά) σε λογαριασμούς τάξεως. Oι πράκτορες πώλησης των εισιτηρίων σας οφείλουν να εκδίδουν θεωρημένο τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που σας παρέχουν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του K.B.Σ., στο οποίο εκτός των άλλων πρέπει να αναγράφεται το είδος των παρεχομένων υπηρεσιών, δηλαδή τα παραληφθέντα και πωληθέντα εισιτήρια, η συνολική αξία αυτών και η δικαιούμενη επ' αυτών προμήθεια.

4. Τέλος, όσον αφορά τα μη χρησιμοποιηθέντα εισιτήρια δεν έχετε υποχρέωση διαφύλαξης αυτών, εφόσον τα προσκομίζετε στην αρμόδια Δ.O.Y. και τα ακυρώνετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!