Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Κεφάλαιο

ΠΟΛ. 1258/28-12-1990 Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας, καθώς και τα δικαιολογητικά έγγραφα που συνυποβάλλονται με αυτή

Υ.Α. 1091069/1160/0013.ΠΟΛ. 1258 (Οικονομικών) της 18.28/12/90. Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας, καθώς και τα δικαιολογητικά έγγραφα που συνυποβάλλονται με αυτή.

(ΦΕΚ Β` 818).

Εχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις της παραγρ. 7 του άρθρου 25 του Ν. 1249/82 "Διαρρυθμίσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, μισθολογικά θέματα και άλλες διατάξεις, αποφασίζουμε:

1. Ορίζουμε, όπως για το οικον. έτος 1990 ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας, τόσο των φυσικών όσο και των νομικών προσώπων, έχουν όπως το υπόδειγμα, που επισυνάπτεται ως παράρτημα της απόφασης αυτής.

2. Η δήλωση αυτή, που υποβάλλεται σε ένα αντίτυπο θα συνοδεύεται κατά περίπτωση, με τα εξής δικαιολογητικά:

α) Τα αποδεικτικά έγγραφα της αντιπροσώπευσης ή πληρεξουσιότητας, όταν η δήλωση υποβάλλεται από αντιπρόσωπο ή πληρεξούσιο του υποχρέου.

β) πιστοποιητικό της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής Αρχής, που να αποδεικνύει την ηλικία του επικαρπωτή, όταν δηλώνονται ακίνητα στα οποία ο φορολογούμενος έχει ισόβια ή αόριστου χρόνου επικαρπία ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα που εξομειώνεται με την επικαρπία ή έχει ψιλή κυριότητα.

Δεν απαιτείται πιστοποιητικό, όταν το εμπράγματο δικαίωμα είναι ορισμένου χρόνου.

γ) Οταν η δήλωση υποβάλλεται από τους κληρονόμους του υπόχρεου:

Στην περίπτωση της εκ διαθήκης διαδοχής αντίγραφο της διαθήκης και πιστοποιητικό του Γραμματέα Πρωτοδικών, ότι δεν δημοσιεύθηκε νεότερη διαθήκη.

Στην περίπτωση της εξ αδιαθέτου διαδοχής, πιστοποιητικό της αρμόδιας δημοτικής ή κοινοτικής Αρχής, για το είδος και το βαθμό συγγενείας τους με τον κληρονομούμενο ή κληρονομητήριο.

3. Επίσης, στη δήλωση πρέπει να επισυνάπτονται και:

α) όταν συντρέχει κατά το νόμο περίπτωση, έκπτωσης ενυπόθηκου δανείου, βεβαίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ταμείου Παρακ. και Δανείων, Τράπεζας για το δάνειο αυτό, μαζί με κυρωμένο αντίγραφο του συμβολαίου παροχής υποθήκης.

β) όταν συντρέχει κατά το νόμο περίπτωση απαλλαγής των 3/4 της αξίας γεωργικής ή κτηνοτροφικής ή δασικής έκτασης, βεβαίωσης της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας ή του Δασαρχείου, ότι η έκταση που δηλώνεται είναι γεωργική ή κτηνοτροφική ή δασική κατά περίπτωση. Αν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης, οι βεβαιώσεις της παραγράφου αυτής δεν έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η δήλωση υποβάλλεται χωρίς τις βεβαιώσεις αυτές, οι οποίες προσκομίζονται αμέσως μετά τη χορήγησή τους.

4. Ο Προϊστάμενος ΔΟΥ μπορεί να ζητήσειτην προσκόμιση και οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού στοιχείου, όταν κατά τον έλεγχο της δήλωσης, το κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παραλείπεται το έντυπο της δήλωσης,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!