Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 1024664/196/0015/10.4.2006 Εκδιδόμενο στοιχείο για χονδρική πώληση τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) από υποπράκτορα εφημερίδων.

1024664/196/0015/10.4.2006

ΘΕΜΑ: Εκδιδόμενο στοιχείο για χονδρική πώληση τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) από υποπράκτορα εφημερίδων.

Απαντώντας στην από 7.3.2006 αίτησή σας με την οποία μας γνωρίζετε ότι η επιχείρησή σας, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της μέτρησης τεκμαρτής δαφημιστικής δαπάνης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αγοράζει καθημερινά από υποπράκτορα εφημερίδων όλο τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο (περιοδικά και εφημερίδες) τον οποίο στη συνέχεια επεξεργάζεται και ρωτάτε τι στοιχείο πρέπει να εκδίδεται για αυτή τη συναλλαγή, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 12 του π.δ. 186/92 (ΚΒΣ) ορίζεται ότι για κάθε πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών από επιτηδευματία σε άλλο επιτηδευματία εκδίδεται τιμολόγιο.

2. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης β’ της παρ. 2 της ΑΥΟ 1115278/842/0015Α’ ΠΟΛ 1292/8.9.93 «για τις εφημερίδες και περιοδικά που πωλούνται σε ορισμένη τιμή και αποστέλλονται από υποπράκτορες (εφημεριδοπώλες) προς τρίτους (εκμεταλλευτές περιπτέρων, καταστήματα ψιλικών και λοιπά σημεία λιανικής πώλησης), προκειμένου να πωληθούν για λογαριασμό των υποπρακτόρων έναντι αμοιβής, εκδίδονται οι εκκαθαρίσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 12 του π.δ. 186/92 (ΚΒΣ) από τους υποπράκτορες (εφημεριδοπώλες) και όχι από τους τρίτους (εκμεταλλευτές περιπτέρων κλπ.), μια φορά το χρόνο, το αργότερο μέχρι 31.1. του επόμενου χρόνου, που αφορούν οι πωλήσεις και οι αντίστοιχες προμήθειες. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι οικείες διατάξεις του ΚΒΣ».

3. Έχοντας υπόψη ότι η αγορά των εφημερίδων και περιοδικών εν προκειμένω δεν γίνεται με σκοπό την μεταπώλησή τους από την επιχείρησή σας για λογαριασμό του υποπράκτορα, αλλά για ίδια χρήση (επεξεργασία), δηλαδή η επιχείρησή σας είναι ο τελικός αγοραστής/ καταναλωτής των εντύπων αυτών, δεν έχουν εφαρμογή τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του παρόντος εγγράφου και κατά συνέπεια το προσήκον εκδιδόμενο στοιχείο από τον πωλητή των εφημερίδων είναι το τιμολόγιο πώλησης του άρθρου 12 του ΚΒΣ. Σημειώνεται ότι για τη συναλλαγή αυτή εκδίδεται και δελτίο αποστολής (ή συνενωμένο τιμολόγιο- δελτίο αποστολής), καθώς δεν εμπίπτει στις εξαιρούμενες περιπτώσεις της εγκυκλίου ΠΟΛ 54/1987, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!