Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 107355/493/0015/2.1.2006 Έκδοση στοιχείων από αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ) για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών στα μέλη της.

107355/493/0015/2.1.2006

ΘΕΜΑ: Έκδοση στοιχείων από αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ) για την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών στα μέλη της.

Απαντώντας στην από 18/7/2005 αίτησή σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992): «κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα, που ασκεί δραστηριότητα στην Ελληνική Επικράτεια και αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική ή βιομηχανική ή βιοτεχνική ή γεωργική επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγγελμα ή από οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες, αναφερόμενο στο εξής με τον όρο «επιτηδευματίας», τηρεί, εκδίδει, παρέχει, ζητά, λαμβάνει, υποβάλλει, διαφυλάσσει τα βιβλία, τα στοιχεία, τις καταστάσεις και κάθε άλλο μέσο σχετικό με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων που ορίζονται από τον Κώδικα αυτό κατά περίπτωση».

2. Περαιτέρω σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ. για την παροχή υπηρεσιών από επιτηδευματία σε άλλο επιτηδευματία και τα πρόσωπα των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ., για την άσκηση του επαγγέλματός τους ή την εκτέλεση του σκοπού τους, εκδίδεται τιμολόγιο.

3. Όπως έχει γίνει δεκτό από την Διοίκηση (Σχετ. έγγ.1016749/210/4-3-2003) οι εταιρείες, οι ενώσεις και οι συνεταιρισμοί Ραδιοταξί όταν παρέχουν βέβαιες υπηρεσίες αποκλειστικά στα μέλη τους έναντι μηνιαίας ή ετήσιας εισφοράς δεν εμπίπτουν στην υποχρέωση τήρησης βιβλίου συνδρομητών.

4. Ενόψει των προαναφερομένων και δεδομένου ότι, οι συνδρομές των μελών εκμεταλλευτών ΤΑΞΙ, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΡΑΔΙΟ – ΤΑΧΙ, καταβάλλονται έναντι αντιπαροχής που συνίσταται στην οργάνωση του δικτύου μεταφοράς των πελατών τους δηλαδή στην ανεύρεση, στην κατανομή και στην εξυπηρέτησή τους κ.λ.π., εκδίδεται για την παροχή των υπηρεσιών αυτών προς τα μέλη της, Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών, στο χρόνο που ορίζεται με τις διατάξεις της παρ.14 του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!