Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 1035126/282/0015/17.4.2006 Εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία σε περίπτωση διακίνησης εμπορευμάτων, για δειγματισμό και πιθανή πώληση.

1035126/282/0015/17.4.2006

ΘΕΜΑ: Εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία σε περίπτωση διακίνησης εμπορευμάτων, για δειγματισμό και πιθανή πώληση.

Με την παραπάνω σχετική αίτηση γνωστοποιείτε στην Υπηρεσία μας ότι, η επιχείρησή σας εδρεύει στην Αθήνα και έχει αντικείμενο εργασιών πώληση και επισκευή ωρολογίων. Κατά περιόδους, όπως αναφέρετε, επισκέπτεστε τους πελάτες σας (επιτηδευματίες) σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, με σκοπό το δειγματισμό και την πιθανή πώληση των εμπορευμάτων σας.

Περαιτέρω ρωτάτε, ποια τα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία, στην περίπτωση που προαναφέρεται.

Σε σχέση με τα παραπάνω αναφερόμενα, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 11 του π.δ. 186/92 (Κ.Β.Σ.), όπως ερμηνεύτηκαν με την παρ. 11γ΄ της Εγκυκλίου 3/24.11.1992, δελτίο αποστολής, μεταξύ άλλων, εκδίδεται από τον επιτηδευματία και σε κάθε άλλη περίπτωση που γίνεται διακίνηση αγαθών προς οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπό π.χ. διακίνηση αγαθών για δειγματισμό κ.λπ.

2. Με βάση τα ανωτέρω, για τη συγκεκριμένη διακίνηση (από Αθήνα σε επαρχιακές πόλεις) πρέπει να εκδοθεί δελτίο αποστολής της επιχείρησης, επ’ ονόματι του υπαλλήλου που πραγματοποιεί τη διακίνηση, στο οποίο θα αναγράφεται εκτός των άλλων ο σκοπός της διακίνησης «δειγματισμός και πιθανή πώληση», καθώς και η γεωγραφική περιοχή (π.χ. Μακεδονία), που θα πραγματοποιηθεί ο δειγματισμός.

3. Σε περίπτωση πώλησης των αγαθών κατά τη διάρκεια του δειγματισμού, προς πελάτη σας επιτηδευματία, εκδίδεται από τον υπάλληλο – πωλητή δελτίο αποστολής – τιμολόγιο πώλησης επ’ ονόματι της πωλήτριας επιχείρησης, στο οποίο θα αναφέρεται το δελτίο αποστολής με το οποίο διακινήθηκαν τα αγαθά και στο οποίο αναγράφετο ως σκοπός διακίνησης «δειγματισμός και πιθανή πώληση».

Σημειώνεται ότι, μολονότι από τις διατάξεις του άρθρου 11 παράγραφος 1γ (τελευταίο εδάφιο), δεν επιτρέπεται η έκδοση Δ.Α. και στη συνέχεια για την ίδια συναλλαγή η έκδοση συνενωμένου Δ.Α. με στοιχείο αξία, στην προκειμένη περίπτωση δικαιολογείται η περιγραφόμενη διαδικασία, εφόσον αποδεδειγμένα πρόκειται για δύο διακεκριμένες πράξεις , που για κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να εκδοθεί Δ.Α., ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη δεύτερη περίπτωση δε λαμβάνει χώρα και διακίνηση αγαθών.

4. Σε περίπτωση που ο πελάτης σας επιλέξει να αγοράσει ορισμένα από τα δειγματιζόμενα είδη, για τα είδη που θα επιστραφούν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας, θα εκδοθεί από τον υπάλληλό σας «αντίστροφο» δελτίο αποστολής.

Τέλος, εάν δεν επιτευχθεί πώληση, η επιστροφή των δειγμάτων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, θα πραγματοποιηθεί με το αρχικό δελτίο αποστολής του δειγματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!