Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1043582/355/0015/25/5/2006 Επιστροφή τιμολογίων από πελάτη.

1043582/355/0015/25/5/2006

ΘΕΜΑ: Επιστροφή τιμολογίων από πελάτη.

Με την από 5-5-2006 αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι εκδώσατε και αποστείλατε προς πελάτη σας δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για υπηρεσίες που του προσφέρατε και αφορούσαν την κατασκευή από μέρους του τεχνικού λιμενικού έργου ……………..Τα εν λόγω τιμολόγια ο πελάτης σας τα επέστρεψε με δικαστικό επιμελητή, μαζί με εξώδικο στο οποίο αναφέρεται ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μεταξύ σας συναλλαγή. Ενόψει τούτων και δεδομένου ότι με εξώδικο ζητήσατε από τον πελάτη σας την άμεση καταβολή του υπολοίπου που σας οφείλει αυτός λόγω των παραπάνω υπηρεσιών που του προσφέρατε και επί πλέον διεκδικείτε δικαστικά αυτή την απαίτηση, ζητάτε να σας γνωρίσουμε αν πρέπει να κάνετε κάποια ενέργεια για τα αντίτυπα των τιμολογίων αυτών που βρίσκονται στα χέρια σας, γνωρίζοντάς μας ταυτόχρονα ότι τα τιμολόγια αυτά τα έχετε καταχωρήσει στα βιβλία σας.

Αναφορικά με τα παραπάνω σας πληροφορούμε ότι ορθώς τα εν λόγω τιμολόγια καταχωρήθηκαν στα βιβλία σας. Όσον αφορά τα λοιπά φορολογικά θέματα (εκτελεσθέν έργο, ύψος αμοιβής, μη παραλαβή των πρωτοτύπων από τον αντισυμβαλλόμενο κ.α.), αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου από τα ελεγκτικά όργανα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., η δε απαίτησή σας που προκύπτει από τα πιο πάνω τιμολόγια θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι από τις κείμενες διατάξεις του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992) δεν προκύπτει ότι πρέπει να προβείτε σε κάποιες περαιτέρω ενέργειες για τα πρωτότυπα των ως άνω τιμολογίων που σας επιστράφηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!