Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Απογραφή πληθυσμού- Επιστροφή παρακρατηθέντος φόρου

Ειμαι ανεργη, αγαμη, κατω των 30ετων και περυσι απασχοληθηκα κατα την διαρκεια των γενικων απογραφων κατοικιων και πληθυσμου. Απο την στατιστικη υπηρεσια μας δοθηκε βεβαιωση αποδοχων οπου φαινονται αναλυτικα το συνολο της αποζημιωσης (734,20€), το συνολο κρατησεων (49€), το καθαρο ποσο (685,20€) και ο φορος που παρακρατηθηκε 20% επι του συνολου της αποζημιωσης (146,84€). Μπορειτε να μου πειτε που ακριβως θα δηλωσω τα παραπανω στοιχεια στο εντυπο ε1 (σε ποιους κωδικους) ετσι ωστε να εχω την επιστροφη του φορου που μου παρακρατηθηκε; δεν εχω αλλα εισοδηματα προς δηλωση στο Ε1.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

  • 1 Απάντηση

Το εισόδημα το οποίο αποκτήσατε θεωρείται εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων, ως εισόδημα που δε μπορεί να υπαχθεί σε κάποια από τις κατηγορίες Α' έως Ζ' της παρ. 2 του άρθρου 4 του Κ.Φ.Ε. Ως εκ τούτου, το ποσό των 734,20 € θα πρέπει να το δηλώσετε στον κωδ. 507 του Πίνακα 4Δ του εντύπου Ε1.
Το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε (146,84 €) πρέπει να δηλωθεί στον κωδ. 605 του Πίνακα 8 του εντύπου Ε1.
Προσοχή πρέπει να δώσετε στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης. Μπορείτε να τα υπολογίσετε στο σύνολο τους με την ειδική εφαρμογή του Forin.gr εδώ.
Σημειώνεται ότι ακόμα και αν δεν έχετε άλλα τεκμήρια, με την υποβολή της δήλωσης σας, θα συνυπολογιστεί, σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη (3.000 €) από την οποία δεν προκύπτει μεν φόρος, ωστόσο οφείλετε, εξ αιτίας αυτής, να προσκομίσετε αποδείξεις.
Το ύψος των αποδείξεων που οφείλετε να προσκομίσετε ανέρχεται στο 25% του εισοδήματός σας (πραγματικού ή τεκμαρτού). Στην περίπτωση, δηλαδή, όπου δεν έχετε άλλα τεκμήρια παρά μόνο την ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη, θα πρέπει να προσκομίσετε αποδείξεις ύψους 750 €.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση