Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογική αρθρογραφία

Ένα μυθιστόρημα από τον Δημήτρη Σταματόπουλο «Πέρα από το φως» … και Κριτικές που λάβαμε

Ο Δημήτρης Σταματόπουλος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και συγγραφέας βιβλίων φορολογικού δικαίου, μετά τα παιδικά του βιβλία, προχωρά με το νέο του μυθιστόρημα "Πέρα από το φως".

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας νεαρός αναζητά το παρελθόν και ξυπνά μνήμες για έναν άνθρωπο και μια μεγάλη αγάπη που χάθηκαν. Για εκείνη ήταν ο Θεός της! Καθηγητής, ερευνητής, επιστήμονας, ερωτευμένος μαζί της και με την επιστήμη του! Και να, που εξαφανίστηκε απολύτως απρόσμενα! Και, όμως, δεν χάθηκε, πέρασε σε έναν άγνωστο κόσμο στο απέραντο σύμπαν. Εκεί, προσπαθεί να ενταχθεί στην ουσία ως νεογέννητος.

Τα συναισθήματα, ο φόβος, το άγνωστο, η νοσταλγία, η μοναξιά, η ελπίδα, η παρηγοριά χόρευαν μεταξύ τους, το όνειρο για εκείνον έμενε το ίδιο! Να επιστρέψει! Και αν επιστρέψει, τι θα βρει από αυτά που άφησε; Από αυτά που αγαπούσε; Ποια η αντίδραση σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο;

Μια ιστορία υπερβατική αλλά με δημιουργική φαντασία, που εξελίσσεται σε δύο πλανήτες ανθρώπων. Μια διαρκής αναζήτηση συναισθημάτων και ιδεών, όπου το άγνωστο παραμονεύει και ο χρόνος μεταβάλλει και προσδιορίζει τα πάντα!

Κριτικές που έχουμε λάβει:

"Φίλε μου με ξάφνιασες !!
Σε ευχαριστώ πολύ για το « Πέρα από το φως»
Ευφυές, πρωτότυπο, με ευρηματικότητα , φαντασία , και ευαισθησία.
Με αναζήτηση στα μεγάλα ερωτηματικά του έσω και έξω κόσμου μας.
Με ανάλυση και σύνθεση , με θέσεις και διδάγματα «….μην ελπίζεις χωρίς κόπο!!!»
Καλοτάξιδο και σε άλλα με υγεία !
Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο ."

Δημήτρης Καντζιλιέρης

***

"Ένα βιβλίο καλογραμμένο, στοχαστικό, με πλοκή και πολλά ερεθίσματα. Προσιτό για να διαβαστεί από τον καθένα."

Δημήτρης Μαυραειδόπουλος (Διαβάστε την αναλυτική του κριτική)

***

"Το ταξίδι που έκανα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Πέρα από το Φώς», του Δημήτρη Σταματόπουλου, ήταν συναρπαστικό. Όταν το έκλεισα, συμφώνησα ότι διαφωνώ με τον συγγραφέα σε παρά πολλά ζητήματα που θέτει σε αυτό. Αυτή η διαφωνία με έκανε να σταθώ σε κάθε λέξη, σε κάθε παράγραφο, σε κάθε τελεία. Το βιβλίο «Πέρα από το Φώς», δεν διαβάζεται έτσι απλά για να διαβαστεί, θέλει μελέτη, την απαιτεί η διαλεκτική του συγγραφέα που είναι διάχυτη σε κάθε σελίδα. Ναι, είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο, μία κατάθεση ψυχής, ένας ύμνος στη ζωή."

Βασίλης Αναστασόπουλος (Διαβάστε την αναλυτική του κριτική)

***

«Ο πολυτάλαντος αγαπημένος μας φίλος Δημήτρης Σταματόπουλος μου προξενεί εντύπωση όταν σκέφτομαι ότι μετά από τους τόμους βιβλίων για την φορολογία για την διευκόλυνση των εργαζομένων στον κλάδο των φοροτεχνικών και επιχειρήσεων άρχισε να γράφει κάτι εντελώς διαφορετικό! Το φίλτρο της αγάπης προς τα εγγόνια του τον οδηγεί αρχικά στην συγγραφή των τριών παιδικών του βιβλίων εξαιρετικά διδακτικών με σκοπό πάντα την γνώση και την βελτίωση της παιδικής σκέψης!

Και τώρα να ένα βιβλίο εκτός του κύκλου των προηγούμενων! Διαβάζοντας το ταξιδεύεις σε αλλοτινούς κόσμους περίεργους μα συνάμα ενδιαφέροντες και συνεχίζεις να ζεις μαζί με τον ήρωα κάθε στιγμή. Εύχομαι ο αναγνώστης να γευτεί την φρέσκια αυτή και πρωτότυπη εμπειρία. Και ο Δημήτρης να συνεχίσει να γράφει, γιατί γράφει πολύ καλά!»

Γεωργία Νικητοπούλου- Μαρλοτζανετή

***

«Ένα βιβλίο που διαβάζεται.. απνευστί. Δεν είναι ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, είναι ένα ωραίο κράμα μεταξύ αναζήτησης, εξιστόρησης και μυθοπλασίας. Ένα βιβλίο που σε συγκινεί, σε ταξιδεύει, σε προβληματίζει με μεταφυσικά ζητήματα και παράλληλα σου υπενθυμίζει βασικές αξίες που μπορεί να ξεχνάς κατά καιρούς. 

Το παιχνίδι “διπλό πουλί και ιπτάμενο πυραυλάκι-ανιχνευτής” με εξέπληξε σαν ιδέα. Πόσο διάβασες για να το εμπνευστείς και να περιγραφεί;

Γράφει ο δημιουργός:  “Δεν έχουν καμία αξία τα μεγάλα εάν δεν έχεις και τα μικρά! Η ζωή προσδιορίζεται από την καθημερινότητα. Πρέπει να έχεις έναν ώμο να γείρεις στα δύσκολα. Να έχεις τα χαμόγελα αυτών που αγαπάς”.  Αυτό κρατάω!

Να είναι καλοτάξιδο Δημήτρη μας και να ακολουθήσουν κι άλλα.»

Δήμητρα Βασάλου

***

Το «Πέρα από το φως» μου γέννησε εικόνες που η πλοκή και τα πρόσωπα το καθιστούν ικανό να γίνει βάση πρωτότυπου σεναρίου για ταινία!

Ένας διακεκριμένος επιστήμονας γίνεται απρόσκλητος και ακούσιος επισκέπτης σε έναν άγνωστο κόσμο! Θα καταφέρει να ισορροπήσει; Θα βρει ταυτότητα, ή θα γίνει πειραματόζωο; Τι θα γίνει όταν κάποτε επιστρέψει;

Όλα αυτά περιγράφονται με γλαφυρότητα, φιλοσοφική και ποιητική διάθεση στο «Πέρα από το φως»! 

Τάσος Φωτιάδης

***

Δημήτρη μου σε ευχαριστώ πολύ για το βιβλίο και την αφιέρωση. Το τελείωσα χθες στο τρένο ερχόμενη Βρυξέλες από το Λουξεμβούργο. Τελικά από τα εφαρμοσμένα πέρασες τη δική σου σχισμή στο βράχο και έκανες την υπέρβαση δημιουργώντας τους υπερβατικούς σου ήρωες. Απλά υποκλίνομαι με ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

Ακολούθως έγραψα μερικές μου σκέψεις μου,  έτσι να τις έχεις, και το βιβλίο να είναι αφιερωμένο σε όλους που έχουν όραμα και τολμάνε στο ΦΩΣ 

Το υπερβατικό του μυθιστορήματος/αλληγορίας πραγματεύεται την αιώνια πάλη των στοιχείων και στοιχειών στον πλανήτη Γη. Το φως, το νερό, το συναίσθημα, η τύχη, η αγάπη, η πίστη, το όραμα, το καθήκον. Όλα μαζί ..ζωή και θάνατος. Ο ήρωας ο Φοίβος υπερβατικός με προοπτική στο φως του Πλανήτη Γη. Ψάχνεται και ψάχνει.. 

Αθηνά Καλύβα (Διαβάστε την αναλυτική της κριτική)

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Αγορά

Για τηλεφωνικές παραγγελίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210/3387566.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!