Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νομοσχέδιο Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις". 

Με το νομοσχέδιο, και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση αυτού, επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας, ώστε να διασφαλίζεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας τους και να επιτρέπεται η αξιοποίησή τους κατά τρόπο επωφελή για την εθνική οικονομία, προστατευτικό για το περιβάλλον και σύμφωνο με το δημόσιο συμφέρον. 

Παράλληλα, ρυθμίζονται θέματα εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου.

Ρυθμίζονται, επίσης, ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της κοινωνικής και ιδίως της δημογραφικής πολιτικής, μέσα από τη στήριξη της οικογένειας και των γεννήσεων, ενώ παράλληλα επέρχονται στοχευμένες τροποποιήσεις για τη βέλτιστη υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής πολιτικής «Ανακαινιζω-Νοικιάζω».

Περαιτέρω, προωθούνται επιμέρους ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης του εισοδήματος.

Την ίδια στιγμή επέρχονται βελτιώσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης προς όφελος των πολιτών, προωθώντας τη διασύνδεση των τερματικών Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Κεφαλαίων στα σημεία πώλησης.

Τέλος θεσπίζονται διατάξεις για την ενίσχυση και εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας των νησιών και αντιμετωπίζονται ειδικότερα επείγοντα ζητήματα.

Διαβάστε αναλυτικά τα παρακάτω θέματα σχετικά με το νομοσχέδιο:

Παρατίθεται ακολούθως το σχέδιο νόμου και η αιτιολογική του έκθεση στο σύνολό τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!