Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εισαγωγές εμπορευ΄μάτων από κοινοτικό κράτος

Επιχείρηση με έδρα την Μ. Βρετανία παράγει και εμπορεύεται εκπαιδευτικά βιβλία . Τα βιβλία αυτά εισάγει ελληνική επιχείρηση.
Όταν η ελληνική επιχείρηση εισάγει τα βιβλία από την Μ Βρετανία ακολουθείται η διαδικασία που γίνεται όπως με κάθε άλλη τρίτη χώρα.
Όμως σε μία περίπτωση τύπωσε τα βιβλία στην Ισπανία  και έστειλα τα εμπορεύματα από την Ισπανία στην Ελλάδα χωρίς να περάσουν τελωνείο σαν ενδοκοινοτική απόκτηση και τιμολόγησε αυτά από την Μ Βρετανία αναγράφοντας στο τιμολόγιο το ΑΦΜ το δικό της αλλά και της επιχείρησης που τύπωσε τα βιβλία στην Ισπανία η οποία μάλλον θα είναι φορολογικός αντιπρόσωπος.
Η συναλλαγή αυτή είναι ενδοκοινοτική απόκτηση;  Στη δήλωση ΦΠΑ αναγράφεται στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις ή στις εισαγωγές από τρίτες χώρες;
Σε πιό ΑΦΜ πρεπει να πιστωθεί η αξία του τιμολογίου; Αν θεωρείται ενδοκοινοτική συναλλαγή πρέπει να γινει ανακεφαλαιωτικός πίνακας;
Σε γενικές γραμμές πως εντιπετωπίζεται αυτή η περίπτωση συναλλαγής διότι έχουμε παραγωγή προϊόντων τρίτης χώρας σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης και  ενδοκοινοτική διακίνηση αυτών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση