Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΕΑ και συμπλήρωση Ε2

Kαλημέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποιες πληροφορίες σχετικές με το Ε2 και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης ( περίπτωση δωρεαν παραχώρησης χώρου απο γονιό σε τέκνο).

Πέρυσι η μητέρα μου μου παραχώρησε δωρεάν μία αποθήκη που χρησιμοποιώ ομως σαν οικία ( στο Ε9 της αυτος ο χώρος ειναι δηλωμένος ως αποθήκη). Αυτή η αποθήκη αγοράστηκε ''πακετο'' μαζί με έναν χώρο μόλις 6 τμ που βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και έχει εκεί την τουαλέτα (η αποθήκη δεν εχει μπάνιο) και το το καταστηματάκι δηλώνεται ξεχωριστά απο την αποθήκη ως δεύτερος χώρος στο Ε9, δηλώνεται ως ''καταστηματάκι'' / επαγγελματικός χώρος. Φέτος θα κανω αίτηση για ΚΕΑ αλλά δεν ξέρω πως θα πρέπει να δηλώσουν οι γονείς μου στο Ε2 τους την παραχώρηση της αποθήκης για να γίνει αποδεκτή η αίτησή μου , ως δλδ δωρεαν παραχώρηση αποθήκης οπως ειναι στο Ε9 τους(?) ή ως δωρεαν παραχώρηση οικίας ( το ρωτάω γτ δεν είμαι σίγουρη ότι εγκρίνουν ΚΕΑ σε παραχωρήσεις αποθηκών και όχι οικίας και εαν δηλώσουν οι γονείς μου παραχώρηση αποθήκης μπορεί να απορριφθεί η αίτηση μου με την μία). Και για το καταστηματάκι σκέφτομαι το εξής, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην δηλώσουν καθόλου ότι μου το παρχωρούν γτ θα φανει στην αίτηση μου πρώτον ως επαγγελματικός χώρος (ενω ειναι απλά τουαλέτα) και επίσης θα φαίνονται 2 δωρεάν παραχωρήσεις σε εμένα ενω πρακτικά είναι μία ).
Και τέλος στον πίνακα 14 θα πρέπει να γράψω κατι ως ποσό, μηδεν '0'' πχ ή να μην γραψω καθόλου κάποιο ποσό εφόσον ειναι δωρεάν παραχώρηση ? Και στα στοιχεία ενοικιαστή στο ονοματεπώνυμο και στο ΑΦΜ θα γράψουν εμένα ή θα το αφήσουν κενό εφόσον δεν νοικιάζουν αλλά παραχωρούν δωρεάν τον χώρο??

Ευχαριστώ πολύ !!!!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση