Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Συνδικαιούχοι σε καταθέσεις, Α/Κ. Δήλωση τόκων.

Πατέρας έχει λογαριασμό ταμιευτηρίου (στον οποίο κατατίθεται η σύνταξη) με πχ 10.000€. Το έτος 2015 βάζει συνδικαιούχο τον υιό του. Κάποια στιγμή λήγει προθεσμιακή κατάθεση 70.000€ του πατέρα (μόνον αυτός ήταν δικαιούχος στην προθεσμιακή) και το ποσό μπαίνει αυτόματα στο λογαριασμό ταμιευτηρίου. Ο υιός κάποια στιγμή κάνει αυτός την ανανέωση της προθεσμιακής κατάθεσης (internet banking, 3μηνη προθεσμιακή). Στο Ε1 του υιού στο "Εικόνα τόκων 2016" εμφανίζεται ο υιός ως "Κύριος Λογαριασμού" για τα ποσά τόκων των 3μήνων στα οποία ο υιός έκανε ανανέωση κατάθεσης. 
Επίσης μετά τη λήξη της 3μηνης προθεσμιακής, για κάποιες μέρες μέχρι την ανανέωσή της, το ποσό είναι στο ταμιευτήριο και για τους τόκους αυτών των ημερών εμφανίζεται ο πατέρας ως "Κύριος Λογαριασμού". 
Στη συνέχεια το 2017 ο υιός ανοίγει μερίδα αμοιβαίου κεφαλαίου (στην ίδια τράπεζα) με τον πατέρα ως συνδικαιούχο και το ποσό να μετακινείται μεταξύ διαχείρισης διαθεσίμων και μετοχικού. 
Ερώτηση: Εάν δηλωθούν στον κωδικό 667 τα ποσά τόκων στο όνομα (πατέρα ή υιού) το οποίο αυτόματα εμφανίζεται ως "Κύριος Λογαριασμού", υπάρχει θέμα δωρεάς από τον πατέρα στον υιό; Ή ακόμη δωρεάς από τον υιό στον πατέρα μετά τη λήξη της 3μηνης προθεσμιακής; Πώς δηλώνονται οι τόκοι; Τι γίνεται μεθαύριο μετά τον θάνατο του πατέρα; 
Ευχαριστώ για την απάντηση!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση