Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

εγκατάσταση στη Βουλγαρία

Εταιρεία ελληνική που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία έχει θυγατρική εκεί,(άρα έχει πάρει ΑΦΜ βουλγαρικό και έχει και εγκατάσταση εκεί).Επίσης είναι στο VIES. H εταιρεία αυτή ,έστω εταιρεία Α καλεί άλλη ελληνική εταιρεία ,έστω εταιρεία Β να επισκευάσει ένα ένα κτίριο που της ανήκει (στην Α).
Η Β εταιρεία ανοίγει υποκατάστημα το Β1 λαμβάνει βουλγαρικό ΑΦΜ .Η Β1 εκτελεί το έργο αναθέτοντας τη δουλειά  σε τοπικό υπεργολάβο και αγοράζοντας υλικά από την εκεί αγορά.Η Β1 τιμολογεί στην Α ,υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ τις περιόδους που προβλέπονται από την βουλγαρική νομοθεσία και δήλωση εισοδήματος στο τέλος της χρονιάς ,στη Βουλγαρία . Αποστέλλει δε η Β1 ισολογισμό και αντίγραφα της δήλωσης στο κεντρικό Β,όπου η Β ενσωματώνει το αποτέλεσμα και  αποδίδει στο ελληνικό δημόσιο πιθανή διαφορά φόρου.Δηλ.αν στη Βουλγαρία ο φορολ.συντελ.είναι 20% και εδώ 26% αποδίδεται η διαφορά του 6% στο ποσό των κερδών που ενσωματώνεται στα κέρδη του κεντρικού.   
Τα ερωτήματα είναι τα εξής :
1.Eίναι σωστοί οι παραπάνω χειρισμοί?
2.Πρέπει η Β στην Ελλάδα να δηλώσει στο αρμόδιο τμήμα ΚΦΑΣ (πρώην ΚΒΣ) το υποκατάστημα στη Βουλγαρία?
3.Αν εκ παραδρομής η Β έχει παραγγείλει για λογαριασμό της Β1 υλικά από Ελλάδα και έχει δώσει εντολή στους προμηθευτές της να τιμολογήσουν στη Β αλλά να παραδώσουν στη Β1 στη Βουλγαρία ,πόσο μεγάλο θέμα είναι ? Υπάρχει τρόπος διόρθωσης?  

Ευχαριστώ πολύ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση