Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΔΕΓΕ Υποστηρίζουμε τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για τον αγροδιατροφικό αλλά και καινοτομικό τομέα

Θετικά αποτελέσματα είπε, για την ενθάρρυνση επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελληνίδων και Αφρικανών γυναικών επιχειρηματιών, το διαδικτυακό Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Αφρικής (European Union-Africa Business Forum/EABF 2022), υπό τον τίτλο "Building stronger value chains for sustainable growth and decent jobs".

Το φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση, ήταν μια συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης (AUC), αφρικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρηματικών οργανώσεων.

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) συμμετείχε σ' αυτό το φόρουμ συνδιοργανώνοντας εκδήλωση μαζί με το Ελληνο-Αφρικανικό και το Ελληνο-κενυατικό Επιμελητήριο. Η συμμετοχή αυτή αφορούσε την πραγματοποίηση διαδικτυακής εκδήλωσης (workshop) υπό τον τίτλο «Γυναικείες επιχειρήσεις αγροδιατροφής στην Αφρική και στην Ευρώπη: οφέλη στην οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της προώθησης των γεωγραφικών ενδείξεων ως βέλτιστων πρακτικών» και είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη της συναφούς, με τον τομέα της αγροδιατροφής, γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ΕΕ, την Ελλάδα και την Αφρική, που αναπτύσσεται με βάση την αξιοποίηση προϊόντων που είτε απολαμβάνουν είτε χρήζουν προστασίας γεωγραφικών ενδείξεων (ιδιαίτερα ποιοτικά επώνυμα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνδέονται με την  γεωγραφική τους προέλευση), καθώς και τη συμβολή της στην τοπική και εθνική οικονομία.

Όπως υπενθυμίζεται, η καθιέρωση της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων, η οποία είναι ευρωπαϊκή, έχει πολύ θετική ανταπόκριση στην Αφρική κι έχει υιοθετηθεί ως πολιτική από την Αφρικανική Ένωση, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει εμπειρογνωμοσύνη με την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος AfrIPI.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν μεταξύ άλλων η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Ελένη Κύρου, επικεφαλής αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, ο Σωτήρης Μουσούρης, πρόεδρος του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, η Βίκυ Πανταζοπούλου, πρόεδρος του Ελληνο-κενυάτικου Επιμελητηρίου, η Dorsaf Ben Ahmed, γενική διευθύντρια της Αγροτικής Παραγωγής του υπουργείου Γεωργίας της Τυνησίας και παρουσιάστηκαν ιστορίες επιτυχίας, γυναικών επιχειρηματιών, από την Ελλάδα και αφρικανικές χώρες.

Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούν ευκαιρίες επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Ελληνίδων και Αφρικανών γυναικών επιχειρηματιών, κατέστη δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και η ανάπτυξη δικτύωσης (networking).

Στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης επιχειρηματικών συνεργειών, οι διοργανωτές παρείχαν τη δυνατότητα διοργάνωσης διαδικτυακού περιπτέρου με έκθεση προϊόντων και προβολή δράσεων, καθώς και επιχειρηματικών συναντήσεων, τις οποίες αξιοποίησαν ελληνικές γυναικείες επιχειρήσεις.

Η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, επεσήμανε χαρακτηριστικά «Το όραμά μου είναι η χάραξη μιας εξωστρεφούς στρατηγικής στον αγροδιατροφικό τομέα που ενθαρρύνει και προωθεί την καινοτομία. Έχοντας αυτό ως στόχο, υποστηρίζουμε τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν σ' αυτόν τον τομέα προσφέροντάς τους ευκαιρίες δικτύωσης και απαραίτητη καθοδήγηση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!