Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΦΕΕ Ν. Αχαΐας Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων 2021

ΕΛΦΕΕ Ν. Αχαΐας

Πάτρα, 22 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων 2021

Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών  κ.Σταϊκούρα,με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλο, στον Διοικ.ΑΑΔΕ  κ.Πιτσιλή, στον Πρόεδρο του ΟΕΕ κ.Κόλλια και στον Πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ κ.Καμπάνη την παρακάτω επιστολή. Θεωρούμε ότι συνάδελφοι απ’ όλη την Ελλάδα θα συμφωνήσουν με το  κείμενό μας και περιμένουμε κάποιος υπεύθυνος να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των  λογιστών-φοροτεχνικών με πράξεις. 

ΘΕΜΑ: Αίτημα για παράταση φορολογικών δηλώσεων 2021 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Άλλη μια χρονιά φορολογικών δηλώσεων. Η φετινή χρονιά λόγω της πανδημίας, είναι  ιδιαίτερη. Πολλά μέτρα έχουν παρθεί για να ανακουφιστούν κατηγορίες συμπολιτών μας, που  έχουν πληγεί. Για τον κλάδο μας όμως η πίεση και το άγχος πλέον, έχουν γίνει  καθημερινότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την λήξη τους με συγκεκριμένη  ημερομηνία, αμελώντας όμως να ανακοινώσει το πότε θα ανοίξει το σύστημα. Για άλλη μία  χρονιά υπάρχει ένας κλάδος που δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό των εργασιών, χωρίς  να ευθύνεται αυτός, καθώς χρόνια τώρα άλλοι υπολογίζουν για αυτόν χωρίς να τον ακούνε  καν. Στην φάση αυτή θα πρέπει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ όχι μόνο να σεβαστεί αυτά  που το ίδιο νομοθετεί αλλά να δώσει έστω και τώρα ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα ,  «που να μην λήγει μέσα στον Αύγουστο», ώστε όλοι οι συνάδελφοι και οι πολίτες να έχουν  τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστούν για την ορθή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  χωρίς προβλήματα συνωστισμού, και χωρίς το άγχος των ασφυκτικών ημερομηνιών που θέλει  το Υπουργείο για μία τέτοια σοβαρή διαδικασία όπως είναι η υποβολή των φορολογικών  δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο Υπουργείο ότι  ο Ιούλιος είναι ένας δύσκολος λόγω υποχρεώσεων μήνας και τον Αύγουστο θα πρέπει να  δοθούν και οι νόμιμες άδειες στο προσωπικό που απασχολούμε. 

Σας καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση η οποία συνοδεύεται και με την επίλυση των  χρόνιων προβλημάτων στα μισθωτήρια και στις δηλώσεις ακίνητης περιουσίας: 

Α. Μία ΑΥΣΤΗΡΗ καταληκτική ημερομηνία (χωρίς ΚΑΜΜΙΑ παράταση) για φορολογικές  δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων η οποία θεωρούμε πως πρέπει να είναι η 29η Οκτωβρίου 2021. 

Β. Αντί για παράταση, να μπορούν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση  εμπρόθεσμη έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. 

Γ. Μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής της φορολογικής δήλωσης να μπορούν να γίνονται  εμπρόθεσμα και χωρίς πρόστιμο, νέες εγγραφές ή διαγραφές μισθωτηρίων, ώστε έπειτα απο  τη φετινή υποβολή οι φορολογούμενοι να τακτοποιήσουν οριστικά τα μισθωτήρια τους και απο  του χρόνου πλέον να είναι εφικτή η αυτόματη αλλά και πραγματική αυτόματη ενημέρωση των  ποσών των ενοικίων. 

Δ. Δυνατότητα υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 των ετών που χρειάζεται  ώστε σήμερα να διαμορφωθεί η πραγματική εικόνα των ιδιοκτησιών κάθε φορολογούμενου.  Τις δηλώσεις αυτές το σύστημα να μην τις θεωρεί εκπρόθεσμες και φυσικά ο ΕΝΦΙΑ που  προκύπτει να μην επιβαρύνεται με τόκους, ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για άμεση  τακτοποίηση απο όλους. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί επιτέλους η απεικόνιση των  ιδιοκτησιών και όχι να παρθεί άλλο ένα εισπρακτικό μέτρο. Τολμούμε να πούμε ότι αυτό  επιβάλλεται αφού ακόμα και το ίδιο το κράτος στο παρελθόν δεν βοήθησε να ολοκληρωθεί με  επιτυχία το έργο, ακόμα θυμόμαστε το αλησμόνητο «Ε9 του 1997». Δεν γίνεται σχεδόν 25  χρόνια μετά να μιλάμε για ελλείψεις στο Ε9. 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Μπογιάκης Αλέκος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ξένος Κωνσταντίνος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τάτσης Χρήστος, ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κατσαϊτης Διονύσιος, ΜΕΛΟΣ
Τζιβγινίδης Στέλιος, ΜΕΛΟΣ
Παπαγεωργίου Θεοφάνης, ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρεμούνδου Σταματίνα, ΤΑΜΙΑΣ
Μπόκαρης Δημήτριος, ΥΠΕΥΘ.ΤΥΠΟΥ Κ ΜΜΕ
Λιαρομμάτης Δημήτριος, ΜΕΛΟΣ
Σπανός Αντώνιος, ΑΝΤ/ΠΟΣ ΠΟΦΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!