Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΑΔΕ Ηλεκτρονικά και οι δηλώσεις φορολογίας κεφαλαίου

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, και επιτελικά στελέχη της παρουσίασαν σε περισσότερους απο 200 συμβολαιογράφους την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Στόχος, όπως αναφέρουν κύκλοι της ΑΑΔΕ, είναι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου να δημοσιευθούν σχετικό video καθώς και οδηγίες χρήσης για τη νέα εφαρμογή ώστε αυτή, μετά και την υποβολή παρατηρήσεων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιανουαρίου 2020. Στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει η ηλεκτρονικοποίηση των υπόλοιπων δηλώσεων για συναλλαγές φορολογίας κεφαλαίου (φορολογία δωρεών, κληρονομιών κ.λπ.) με στόχο εντός του 2020 να εξαλειφθεί οριστικά η ταλαιπωρία πολιτών, επιχειρήσεων και συμβολαιογράφων από την ανάγκη επίσκεψης στις ΔΟΥ για αυτές τις συναλλαγές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «η ψηφιοποίηση κάθε υπηρεσίας σημαίνει αύξηση του λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας προς τον φορολογοούμενο πολίτη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!