Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. Προτάσεις για τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών Φοροτεχνικών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666    
www.efeeth.gr,  e-mail:  efeethe@otenet.gr      

ΠΡΟΣ Ο.Ε.Ε. 

Θεσσαλονίκη 2/6/2016 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1) Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 
2) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 

Θέμα: Προτάσεις για τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών Φοροτεχνικών. 

Κύριε Πρόεδρε,   

Μελετώντας το σχετικό υλικό: "Προτεινόμενες Τροποποιήσεις Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών"  το οποίο έχετε θέσει σε δημόσια διαβούλευση , σας προτείνουμε τις παρακάτω τροποποιήσεις: 

1. Ήμαστε αντίθετοι να συμπεριληφθεί στον Κώδικα Δεοντολογίας πίνακας ενδεικτικών ελάχιστων αμοιβών ανά εργασία υπηρεσία που παρέχει ο λογιστής - φοροτεχνικός στον πελάτη του, διότι οι τιμές που προτείνονται είναι  πολύ χαμηλές και στις περισσότερες είναι κάτω του κόστος των υπηρεσιών που προσφέρονται, εάν ληφθεί υπ΄ όψη τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που ψηφίσθηκαν πρόσφατα, υποβαθμίζοντας το επάγγελμα του λογιστή – φοροτεχνικού  

Η ύπαρξη σχετικών ρυθμιστικών κανόνων στις περισσότερες των περιπτώσεων δημιουργεί προβλήματα στους κανόνες του ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού.  

2. Πιστεύουμε ότι η επιτροπή ανταγωνισμού θα πρέπει να επιβάλει τις ποινές (διοικητικές κυρώσεις) και όχι να τις εισηγείται. Γι αυτό προτείνουμε το άρθρο 16 (νέο 15) του Κώδικα που ισχύει να τροποποιηθεί ως εξής: 

Άρθρο 16 (νέο 15) 

Όργανα επιβολής Διοικητικών Κυρώσεων 

Για την επιβολή των Διοικητικών Κυρώσεων και την εκδίκαση των σχετικών παραβάσεων του παρόντος Κώδικα, με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, συνιστάται Επιτροπή Τήρησης Δεοντολογίας, αποτελούμενη από πέντε μέλη με τριετή θητεία, τα οποία πρέπει να είναι κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας λογιστή φοροτεχνικού Α ́ τάξης με τουλάχιστον δεκαετή (10) εμπειρία στην άσκηση του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού. Η Επιτροπή συνεδριάζει έγκυρα αν είναι παρόντα τουλάχιστον τρία μέλη της, λαμβάνει τις αποφάσεις της με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκλέγει μεταξύ των μελών της έναν πρόεδρο. Επιλαμβάνεται είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν καταγγελίας για οποιαδήποτε παράβαση του παρόντος. Η Επιτροπή μετά από ακρόαση των ενδιαφερομένων επιβάλει τις Διοικητικές Κυρώσεις του άρθρου 15 (νέο 14). Με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης μπορεί να γίνει αντικατάσταση μέλους με αιτιολογημένο  λόγο.» 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος    
Δόβελος Ιωάννης
Ο Γεν. Γραμματέας 
Φιλίππου Κων/νος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!