Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ 2014-2020 1η Τροποποίηση της Πρόσκλησης του Προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»

11/4/2016

Εκδόθηκε στις 8/4/2016 απόφαση για την τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΣΠΑ 2014–2020.  

Το αρχείο της απόφασης με τα σημεία τροποποίησης και η τροποποιημένη Πρόσκληση με τα παραρτήματά της έχει αναρτηθεί στην αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος στο espa.gr εδώ.

Συνοπτικά οι τροποποιήσεις αφορούν στα εξής:

1. Προσθήκη συγκεκριμένης ώρας λήξης υποβολής επενδυτικών σχεδίων στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής επενδυτικών σχεδίων (ημ/νία λήξης 20/05/2016 και ώρα 17:00).

2. Προσθήκη περιορισμού στην Αναλυτική Πρόσκληση ως προς τη συμμετοχή ενός δυνητικού δικαιούχου σε περισσότερες από μία δράσεις του ΕΠΑνΕΚ για τις οποίες δημοσιεύτηκαν προσκλήσεις στις 11 Φεβρουαρίου 2016.

3. Προσθήκη στο Κεφάλαιο Ι.1.14 «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ», σελίδα 50, της υποχρέωσης διατήρησης της υφιστάμενης απασχόλησης ανεξάρτητα από την επιδότηση προσωπικού. Συγκεκριμένα, προστίθεται ως πρώτη παράγραφος στο Κεφάλαιο Ι.1.14 το εξής:

«Η ενισχυθείσα επιχείρηση κατά την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου οφείλει να διαθέτει τουλάχιστον τις ΕΜΕ μισθωτής εργασίας της επιχείρησης του έτους 2015, ανεξάρτητα από την επιδότηση μισθολογικού κόστους εργαζομένων (υφιστάμενου ή/και νέου προσωπικού). Σε περίπτωση παράβασης του όρου αυτού, ο δικαιούχος θα απεντάσσεται και θα οφείλει να επιστρέψει το σύνολο της χορηγηθείσας επιχορήγησης.»

4. Αντικατάσταση της φράσης «έως και» με τη λέξη «για» στην προτελευταία παράγραφο του Κεφαλαίου Ι.1.14 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ της αναλυτικής Πρόσκλησης, σελίδα 52, που είχε τεθεί εκ παραδρομής. Επομένως ισχύει: «Η ενισχυθείσα επιχείρηση οφείλει επίσης να λειτουργεί πραγματικά για τρία (3) έτη μετά την τελική πληρωμή, αποπληρωμή του έργου (ηλεκτροδότηση ακινήτου, εγκατεστημένος εξοπλισμός, μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ και παρουσίαση οικονομικών συναλλαγών).»

5. Προσθήκη στο Κεφάλαιο Ι.1.6.1 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, στην Ενότητα 3.4 «Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη/Καθοδήγηση επιχειρήσεων» του επιπλέον σημείου 3.4.7 «Δαπάνες προετοιμασίας επιχείρησης για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και δαπάνες διαδικασίας εισαγωγής».  

6. Προσθήκη νέων Κωδικών Αρχικής Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στο Παράρτημα VI «Πίνακας Επιλέξιμων ΚΑΔ». Συγκεκριμένα προστίθενται ΚΑΔ στον Τομέα Γ - Μεταποίηση, στον Τομέα Η - Μεταφορά και Αποθήκευση και στον Τομέα ΙΓ - Επαγγελματικές, Επιστημονικές και Τεχνικές Δραστηριότητες.

7. Τροποποίηση του σημείου 3, της Ενότητας 1: «Δαπάνες κτιριακών επεμβάσεων» του Παραρτήματος ΙΧ «Κατάλογος παραδοτέων για την υλοποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου ενεργειών και επιλέξιμων δαπανών» ως προς την ορθή αποτύπωση της συνολικής διάρκειας των συμβολαίων μίσθωσης που απαιτούνται κατά περίπτωση.

8. Τροποποίηση του σημείου 4, της Ενότητας 8: «Δαπάνες προβολής και προώθησης» του Παραρτήματος ΙΧ «Κατάλογος παραδοτέων για την υλοποίηση φυσικού και οικονομικού αντικειμένου ενεργειών και επιλέξιμων δαπανών» ως προς την ορθή αποτύπωση των παραδοτέων κατασκευής και αναβάθμισης ιστοσελίδας όπου απαιτούνται κατά περίπτωση.

Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναγραφόμενα στην Πρόσκληση για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» (Απόφαση με Α.Π. 669/147/Α2/11.02.2016 (α/α ΟΠΣ 1390 και κωδικό ΚΕ04).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις τροποποιήσεις δίνονται στο αρχείο της απόφασης με τα σημεία τροποποίησης καθώς και στην τροποποιημένη πρόσκληση με τα παραρτήματά της, που έχει αναρτηθεί στην παρουσίαση του προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» στο espa.gr εδώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!