Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. : Αίτημα παράτασης φορολογικών υποχρεώσεων Μαΐου-Ιουνίου

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666 
www.efeeth.gr,  e-mail:  efeethe@otenet.gr, efeeth@efeeth.gr      

ΠΡΟΣ ΤΟΝ 
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ 
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ 

Θεσσαλονίκη 20/5/2014 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ׃  
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ 
2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 
3) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε. 
4) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ, 

Στις 30/5/2014 λήγει η προθεσμία υποβολής των παρακάτω φορολογικών υποχρεώσεων: 
1) Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Α.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. 
2) Υποβολή εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία 
3) Ε9 των φυσικών και νομικών προσώπων, για τις μεταβολές του 2013. 

Επίσης στις 2/6/2014 λήγει η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του Α’ τριμήνου 2014. 

Σε συνδυασμό ότι μέχρι 30/5/2014 είναι η υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ μηνός Απριλίου, για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, των ΑΠΔ/ΙΚΑ και λοιπών τρεχουσών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων του μηνός Μαΐου, η κατάσταση στα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία είναι εκρηκτική, οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και το προσωπικό τους εργάζονται πάνω από 16 ώρες ημερησίως, χωρίς την ανάπαυση του Σαββατοκύριακου  και χωρίς επιπλέον αμοιβή από τους πελάτες, λόγω και της οικονομικής κρίσης, παραβιάζοντας κάθε έννοια κοινωνικού, εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, με σκοπό να μπορέσουν να ανταποκριθούν  στις παραπάνω υποχρεώσεις. 

Επειδή όμως παρ’ όλη την προσπάθεια που κάνουν οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, οι περισσότεροι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές και διότι το μήνα Ιούνιο λήγει και η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων και των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών του έτους 2013, θα πρέπει άμεσα να επανακαθορίσετε τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων αυτών, όπως κάνατε και πέρυσι, ως κάτωθι:  

1) Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος Α.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε., οι εκκαθαριστικές ΦΠΑ και τα Ε9 μέχρι 30/6/2014. 

2) Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών Α’ τριμήνου 2014, επειδή οι εταιρίες λογισμικών προγραμμάτων ακόμα δεν έχουν ετοιμάσει νέες εκδόσεις, υπάρχει γενικότερα μια σύγχυση για τον τρόπο υποβολής, οι συναλλαγές από το πρώτο ευρώ είναι τεράστιες, θα πρέπει το μέτρο αυτό να ανασταλεί για το 2014 και να υποβληθούν σε ετήσια βάση το 2015. 

Εξάλλου δεν έχουν υποβληθεί ακόμα οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2013, που η προθεσμία υποβολής τους θα πρέπει να παραταθεί μέχρι 30/9/2014. 

Τέλος οι δηλώσεις φυσικών προσώπων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31/7/2014, διότι είναι αδύνατο να υποβληθούν 6.000.000 δηλώσεις μέσα σε ένα μήνα με τα  γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με τις βεβαιώσεις αποδοχών και παρακρατούμενων φόρων. Παρακαλούμε λοιπόν να γίνουν τα αιτήματά μας δεκτά, γιατί η κατάσταση στα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία έχει φτάσει στο απροχώρητο και όπως σας έχουμε επισημάνει το σύστημα θα καταρρεύσει, χωρίς υπερβολές, διότι οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και το προσωπικό τους έχουν ξεπεράσει πλέον τα ανθρώπινα όριά τους. 

Με τιμή 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!