Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 1120579/942/0015/16.2.2006 Αποστολή εμπορευμάτων από αποθήκη – Τόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

1120579/942/0015/16.2.2006

ΘΕΜΑ: Αποστολή εμπορευμάτων από αποθήκη – Τόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Σε απάντηση της από 5-12-2005 αίτησής σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Από τις διατάξεις του Κ.Β.Σ. (Π.Δ.186/1992) δεν προβλέπεται ρητά ο τόπος έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, πλην όμως από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 11 σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ως άνω Κώδικα προκύπτει ότι το πρώτο αντίτυπο του δελτίου αποστολής ή του τιμολογίου – δελτίου αποστολής συνοδεύει τα αγαθά κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, την αποθήκη κ.λ.π. και για όλη τη διαδρομή τους και παραδίδεται μαζί με αυτά στον παραλήπτη.

Κατά συνέπεια, στην αναφερόμενη στην σχετική αίτησή σας περίπτωση, δεν έχει σημασία ο τόπος εκτύπωσης των ΔΑ ή των Τ – ΔΑ , εάν δηλαδή αυτά εκτυπώνονται και σημαίνονται από Η/Υ που έχει εγκατασταθεί σε άλλο χώρο από εκείνο του καταστήματος ή της αποθήκης, αρκεί, σε κάθε περίπτωση, στα εκδιδόμενα ως άνω φορολογικά στοιχεία, να αναφέρεται ότι η φόρτωση (παράδοση) των αγαθών γίνεται από την αποθήκη (τόπος αποστολής) με πλήρη αναγραφή της διεύθυνσής της, και να αναγράφεται επίσης σ΄ αυτά η ακριβής ώρα παράδοσης ή έναρξης αποστολής τουλάχιστον στο πρωτότυπο, με τετραψήφιο αριθμό χειρόγραφα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!