Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Αριθ. Πρωτ. 1097580/798/0015/4/12/2006 Υποχρέωση ή μη τήρησης πρόσθετου βιβλίου – Έκδοση φορολογικών στοιχείων από επιχείρηση εκμετάλλευσης παιδότοπου.

1097580/798/0015/4/12/2006

ΘΕΜΑ: Υποχρέωση ή μη τήρησης πρόσθετου βιβλίου – Έκδοση φορολογικών στοιχείων από επιχείρηση εκμετάλλευσης παιδότοπου.

Με την από 3/11/2006 αίτησή σας μας γνωρίζετε ότι διατηρείτε επιχείρηση εκμετάλλευσης παιδότοπου. Επίσης μας γνωρίζετε ότι στην ίδια εγκατάσταση εκμεταλλεύεστε και ένα κυλικείο με τραπεζοκαθίσματα, στο οποίο προσφέρετε καφέδες, πορτοκαλάδες κ.λ.π. στους θαμώνες καθώς επίσης και έναν αυτόματο πωλητή παιχνιδιών, ο οποίος σας έχει παραχωρηθεί με χρησιδάνειο από άλλη επιχείρηση, η οποία έχει αναλάβει τον εφοδιασμό του με παιχνίδια.

Ενόψει των ανωτέρω αφενός ζητάτε να σας γνωρίσουμε εάν έχετε υποχρέωση να τηρείτε πρόσθετο βιβλίο για την είσοδο των παιδιών και αφετέρου θέτετε ορισμένα ερωτήματα αναφορικά με τον ορθό τρόπο έκδοσης των φορολογικών στοιχείων.

Επί των ερωτημάτων αυτών σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Οι διατάξεις του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992), καθώς και οι υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί κατ΄ εξουσιοδότηση των διατάξεων αυτού δεν προβλέπουν την τήρηση κάποιου πρόσθετου βιβλίου ή άλλου ειδικού βιβλίου από τον επιτηδευματία που εκμεταλλεύεται παιδότοπο.

2. Για τα ερωτήματα υπ΄ αριθμ. 2 και 3, το παρόν με φωτοαντίγραφο της αίτησης κοινοποιείται στη Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου προκειμένου να απαντήσει στην ενδιαφερόμενη ενημερώνοντας και την Υπηρεσία μας σχετικά, δεδομένου ότι, τα διαλαμβανόμενα στη σχετική αίτηση απαιτούν εξέταση των πραγματικών συνθηκών λειτουργίας της εν λόγω επιχείρησης προκειμένου να οριοθετηθούν οι υποχρεώσεις της ως προς την έκδοση των φορολογικών στοιχείων που αναφέρονται σ΄ αυτήν (π.χ. τι έχουν συμφωνήσει τα συμβαλλόμενα μέρη για τον τρόπο εκμετάλλευσης του αυτόματου πωλητή, προαπαίτηση ή μη του τιμήματος για τις υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών κ.λ.π.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!