Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1114243/875/0015/22.2.2006 Αρμόδιος προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. για κατά τρόπο διάφορο θεώρηση φορολογικών στοιχείων.

1114243/875/0015/22.2.2006

ΘΕΜΑ: Αρμόδιος προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. για κατά τρόπο διάφορο θεώρηση φορολογικών στοιχείων.

Σε απάντηση της από 28-11-2005 αίτησή σας με την οποία μας ρωτάτε εάν, όταν υφίστανται για τις επιχειρήσεις σας αποφάσεις θεώρησης φορολογικών στοιχείων κατά διάφορο τρόπο από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. της έδρας, πρέπει αυτές να γίνονται δεκτές και να ισχύουν κατά την θεώρηση από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. του υποκαταστήματος με την προσκόμισή τους στο αντίστοιχο τμήμα θεώρησης (της Δ.Ο.Υ. του υποκαταστήματος), σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 19 του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992), όπως ισχύει, αρμόδιος για τη θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων του επιτηδευματία είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. της έδρας και προκειμένου για τα βιβλία και τα στοιχεία του υποκαταστήματος, ο προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. της έδρας ή του υποκαταστήματος.

2. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του ως άνω προεδρικού διατάγματος, ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. της έδρας του επιτηδευματία μπορεί με απόφασή του να ορίζει κατά τρόπο διάφορο τη θεώρηση κάθε βιβλίου ή στοιχείου ή και να επιτρέπει τη μη θεώρησή τους, στις περιπτώσεις που τηρούνται ή εκδίδονται με μηχανογραφικό τρόπο, καθώς και στις περιπτώσεις στοιχείων επί των οποίων αναγράφονται προεκτυπωμένα τα δεδομένα της συναλλαγής, μετά σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου επιθεωρητή.

3. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, ο μόνος ο οποίος έχει αρμοδιότητα για την κατά διάφορο τρόπο θεώρηση βιβλίων και στοιχείων είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. της έδρας, μη παρεχομένης της δυνατότητας, από τις κείμενες διατάξεις στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. του υποκαταστήματος για κατά διάφορο τρόπο θεώρηση ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα (δέσμευση του τελευταίου από απόφαση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. της έδρας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!